Torkovo jutro je ekipa mlajših košarkaric začela zelo zgodaj, saj je bila pred nami izjemno dolga pot proti II. OŠ Ragaška Slatina, ki je bila gostiteljica finalnega turnirja 57. Košarkarskega Superšolarja.

Kljub temu, da so bile domačinke nesporne favoritke, so se naša dekleta borila po najboljših močeh. Dve izjemno močni nasprotnici z veliko igralnih klubskih izkušenj sta bili enostavno naustavljivi. Na njunih krilih je ekipa “letela” po igrišču ter na koncu zasluženo zmagala.

Na drugi tekmi so se pomerile košarkarice OŠ Škofljica in III OŠ Murska Sobota. Ko smo bili prepričani v zmago prvih, so Sobočanke z odločno igro v končnici rezultat obrnile sebi v prid ter zmagale s točko razlike.

Če sreča na drugi tekmi ni bila na strani Škofljice, se jim je proti nam vrnilo milo za drago. Veselile so se namreč zmage za 2 točki, ko sicer nismo bile daleč od podaljškov, saj smo imele 3 sekunde pred iztekom tekme napad za izenačenje. A ker je žoga okrogla, smo se morale zadovoljiti s 4. mestom, ki pa je roko na srce velik uspeh. Gre namreč za našo izjemno mlado ekipo v kateri je večina igralk na košarkarskih treningih izključno preko interesnih dejavnosti in ne na klubski ravni.

Finalna tekma med zmagovalkama prvih dveh srečanj je bila odločena že po prvih 10 minutah. Domačinke so tako suvereno osvojile naslov državnih prvakinj.

Čestitam vsem dekletom za prikazano na vseh turnirjih in z dvignjeno glavo naprej, novim borbam naproti.

Related Images:

(Skupno 210 obiskov, današnjih obiskov 1)