V torek, 4. junija, je 7. c razred med uro športa gostil žirovske članice društva Šola zdravja. Vadbo, ki poteka po programu “1000 gibov”, smo izvedli v prijetnem in sproščenem vzdušju. Gre za sklepne vaje, ki jih članice društva širom po Sloveniji izvajajo istočasno petkrat tedensko, na prostem, 30 minut. Žirovsko skupino vodi usposobljena prostovoljka gospa Irena Rečnik.

Program “1000 gibov” je zasnovan tako, da pozitivno vpliva na naše telo, saj krepi mišice, izboljšuje fleksibilnost in spodbuja krvni obtok. Vsi pa dobro vemo, da redna vadba prispeva k boljšemu splošnemu počutju in zdravju.

Poleg telesne aktivnosti društvo Šola zdravja spodbuja vrednote, kot so fair play, prijateljstvo, pozitivne misli in sproščenost. Prijetno druženje med različnimi generacijami prispeva k boljšemu počutju in medsebojnemu razumevanju nas vseh.

Po končani vadbi so sedmošolci umirjeno nadaljevali z drugo uro pouka, naše gostje pa so zadovoljne odšle novim izzivom nasproti.

Druženje je bilo zelo prijetno in se že veselimo naslednjega srečanja, kjer bomo nadaljevali z našimi zdravimi aktivnostmi in gradili močne medgeneracijske vezi.

Zahvala gre tudi naši bivši učiteljici geografije, gospe Andreji Bogataj, ker je idejo o medgeneracijskem druženju in športu od ideje prenesla v prakso. 

 

Related Images:

(Skupno 288 obiskov, današnjih obiskov 1)